פסי אינדיקציה למדידת טיב שמן הטיגון מסוג: 3M LRSM המשמשים לקבלת תמונת מצב מיידית לגבי טיב שמן הטיגון.
משמעות התוצאה הינה האם שמן הטיגון שבשימוש עבר את שלב האיכות ויש להחליף אותו בחדש, או האם ניתן להמשיך ולהשתמש בו למספר סבבי טיגון נוספים.
במידה ושמן הטיגון שבסיר/צ'יפסר נראה קצת "זקן" או כזה שעבר זמנו, פשוט לוקחים פס אינדיקציה וטובלים אותו בשמן הטיגון בטמפ' העבודה הרגילה (טווח שבין 160-200 מעלות צלזיוס) ובתוך מספר שניות מתקבלת התוצאה המצביעה על איכות השמן.
באופן כללי, איכות שמן הטיגון מוגבלת בזמן או במספר מחזורי הטיגון ומשך הטיגון בפועל. לרוב ניתן להבחין בהבדלים בין גוון השמן ומידת הצלילות שלו כאשר הוא חדש ובין כאשר עבר מספר רב של מחזורי טיגון ממושכים.
לאחר שנטבול את האינדיקטור, נבדוק כמה פסים מתוך ארבעת הפסים הכחולים שלאורכו שינו את צבעים לצהוב. השינוי לגוון הצהוב מציג את אחוז חומצת השומן שנמצאת במיכל/סיר השמן לפי הדירוג הבא:
עד 1.0% חומצת שומן בתכולה - פס צהוב אחד
בין 1.0-1.5% חומצת שומן בתכולה - שני פסים צהובים
בין 1.5-2% חומצת שומן בתכולה - שלושה פסים צהובים
למעלה מ- 2.5% חומצת שומן בתכולה - ארבעה פסים צהובים
בהתאם לרמת חומצת השומן המקסימלית המאושרת לשימוש, ניתן לקבל תמונה ברורה ומיידית של איכות שמן הטיגון. כך ניתן לקבל החלטה האם ניתן להמשיך ולעבוד עם השמן או שיש להחליפו.