עידן הקורונה חייב את כולנו להאט קצב ולבצע שינויים באורח החיים. אולם, מומחים מתריעים כי דווקא עכשיו יותר מתמיד, חשוב להקפיד על שגרה ספורטיבית ופעילה, על מנת להגן על בריאות הגוף והנפש
העובדה כי פעילות גופנית קבועה חיונית לשמירה על בריאותינו, אינה מהווה בשורה חדשה. מחקרים רבים לאורך השנים מצאו את ההשפעות החיוביות של פעילות גופנית על תפקוד המערכת החיסונית, הלב, המח, חילוף החומרים בגוף ולאחרונה אף את מידת השפעתה על רמות דיכאון וחרדה בגוף.
לפיכך, אין זה פלא שעל אף הקורונה ותקופת הסגרים, נצפית לאחרונה עליה משמעותית בכמות המתאמנים ברחובות ובפארקים. בתקופת זו, בה שוררת אי וודאות והלחץ הנפשי נמצא בעליה, פעילות גופנית אירובית מסייעת בשיפור מצב הרוח ובהפגת מתחים. הודות ל"סמים" טבעיים המופרשים על ידי הגוף בפעילות מסוג זה, כגון אנדורפינים ואנאנדמיד, ניתן אף להגיע לעיתים לתחושת אופוריה ורגיעה נפשית.
בני 65 פלוס? ממשיכים להיות פעילים על אף השינויים
פעילות גופנית מומלצת כמובן לכל הגילאים, אולם חשיבותה גוברת ככל שמתבגרים. השפעותיה ניכרות במניעת תחלואות שונות אשר מופיעות עם העלייה בתוחלת החיים, כגון הידלדלות מסת השריר, בעיות מפרקים, ירידה בצפיפות העצם ובהפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת, סרטן ועוד.
לכן, אנשים אשר חצו את גילאי ה- 60, יוצאים בעיקר נשכרים מפעילות גופנית במידה והם עוסקים בפעילויות המותאמות למצבם הבריאותי.
בעידן הקורונה בה חלק ניכר מהאוכלוסייה הבוגרת נמצא בסיכון גבוה, רבים נמנעים מפעילויות שגרתיות שנהגו לעשות בעבר. אולם, על אף החשש הגדול, מומלץ להמשיך ואף לחזק את אורח החיים האקטיבי, באוויר הפתוח או במרחב הביתי.
ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא לבצע לפחות 150 דק' פעילות ספורטיבית במהלך השבוע ולא פחות מעשר דקות ברציפות. אולם, לאחרונה ישנם מחקרים המעידים על כך שאפילו דקות בודדות ביום, יכולות להשפיע על המצב הבריאותי (מותנה כמובן באופי הפעילות).
להלן מספר דוגמאות של פעילות גופנית שניתן להמשיך לעשות גם בתקופה מאתגרת זו: עלייה וירידה במדרגות, הליכה או ריצה בקרבת הבית, אימון אירובי בבית מול הטלוויזיה או הטלפון הנייד, הרמת משקולות, יוגה ופליאטיס.
פתרונות היגיינה מותאמים להמשך שליטה על קצב החיים
במקרים בהם סובלים מאי שליטה קלה – בינונית בסוגרים, יש לזכור שגם בתקופה זו ניתן להזמין מבלי לצאת מהבית פתרונות הגנה נוחים ומותאמים.
כך למשל פדים ותחבושות או תחתונים סופגים, יכולים לספק הגנה וביטחון במשך היום ובשעות הלילה, כאשר חוששים מדליפה לפני שמספיקים להגיע לשירותים.
קיימים כיום תחתונים סופגים המעוצבים במיוחד למבנה האנטומי של נשים או גברים, אשר כוללים מרכז ספיגה שונה לכל מגדר וגזרה מבד אלסטי ונושם המותאם לגוף ומאפשר לבישה והורדה של התחתונים בדומה לתחתון רגיל.
כמיטק מציעה מגוון תחתונים סופגים במידות ולרמות ספיגה שונות:
לרכישת תחתונים סופגים, לחצו כאן>>
למידע נוסף ולקבלת דוגמיות חינם של תחתונים סופגים ופתרונות נוספים, השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם: