מיטות סיעודיות נתפסות לפעמים כציוד רפואי שניתן לראות רק בבתי החולים, אך לא כך הדבר. ניתן לרכוש או לשכור מיטות סיעודיות חשמליות לשימוש ביתי. במקרים רבים, השימוש במיטה סיעודית יכול להקל מאד על שגרת היומיום גם אצל כאלה שנמצאים בעצמאות כמעט מוחלטת

הציוד הרפואי המתקדם אשר קיים היום, מאפשר לאנשים סיעודיים או אנשים אשר עוברים תהליכי שיקום לאחר פציעה, לחיות בסביבה הביתית המוכרת והנוחה להם ולקבל טיפול רפואי איכותי.

פתרונות שונים כגון מיטות סיעודיות חשמליות, מזרנים למניעת פצעי לחץ, עזרי הליכה ועזרי רחצה ושירותים, יכולים לספק מעטפת תומכת לתהליך השיקום והטיפול הסיעודי בבית.

רבים אינם יודעים כי ציוד מסוג זה, ניתן לקבל ממשרד הבריאות במסגרת הזכאות לקבלת מוצרי שיקום וניידות.

כאשר אנשים מוגבלים בניידותם ונאלצים להיות מרותקים למיטה לזמן ממושך, הם זקוקים למיטה סיעודית אשר תסייע להם לשנות מנחי גוף, דבר המסייע משמעותית בהפחתת הסיכון להיווצרות פצעי לחץ. וכמו כן, תקל עליהם בביצוע פעולות "שגרתיות" לכאורה, כגון קימה וחזרה למיטה, אכילה ועוד.

מהי מיטה סיעודית חשמלית

מיטה סיעודית, ככלל, היא מיטה המאפשרת לשוכב בה, או למטפל, לשנות פרמטרים רבים במנח, בצורה ובגובה המיטה. במיטות סיעודיות חשמליות, שהיום הן הסוג הנפוץ, כל השינויים נעשים על ידי שלט רחוק קל לתפעול, ידידותי למשתמש ושאינו דורש כל מאמץ בהפעלה, כדי שגם החולים עצמם יוכלו להשתמש בו ללא קושי. קיימות מיטות מתקדמות, כגון Dali Econ המאפשרות גם שימוש בשלט אלחוטי המופעל על ידי בלוט'וס וגם שלט ידני.

הפרמטרים הניתנים לשינוי במיטה סיעודית יכולים להשתנות מעט ממיטה למיטה, אך על פי רוב כוללים לפחות:

·         משענת גב וראש המתרוממת עד לגובה של 60-70 מעלות לפחות על מנת לאפשר ישיבה מלאה במיטה

·         מנגנון הרמת רגליים המאפשר לשכב בנוחות ברגליים מורמות

·         שינוי הגובה מהרצפה – כלומר הגבהה או הנמכה של המיטה כולה

·         הטיית המיטה כולה לכיוון הראש או הרגליים (טרנדלנבורג או טרנדלנבורג הפוך)

·         גלגלים המאפשרים הזזה נוחה של המיטה ממקום למקום (חשוב – זהו אינו מנגנון חשמלי)

·         מעקה ידני המגן מפני סכנת נפילה 

מה השימושים השונים של מיטה סיעודית?

המהות של המיטה הסיעודית החשמלית היא לספק נוחות מקסימלית למטופל, גם במהלך השכיבה במיטה לאורך היום והלילה וגם במהלך הטיפול בו, שמתבצע גם הוא פעמים רבות במיטה עצמה.

לכל מנגנון יש תפקיד משלו והוא חלק מהמערך המיועד להוביל לנוחות מקסימלית.

הנה כמה שימושים נפוצים לכל אחת מהפונקציות של מיטות סיעודיות חשמליות:

הרמת משענת הגב והראש – מאפשרת לאנשים המבלים שעות רבות במיטה לעשות בנוחות יתר פעולות כמו אכילה, צפייה בטלוויזיה, ואפילו שיחה עם מבקר. העובדה שהמיטה מתרוממת בכוח המנועים החשמליים לתנוחת הישיבה ולא דורשת מאמץ זה מהחולה היא חשובה מאד.

הטיית אזור הרגליים – עוזרת להקלה על נפיחות ברגליים, ולעיתים אף בטיפול בירידה רגעית בלחץ הדם.

שינוי הגובה מהרצפה – מקל על עלייה וירידה מהמיטה כשהמיטה נמוכה, מקל על הטיפול בחולה כאשר היא גבוהה.

גלגלים עם מעצורים – מאפשר בקלות לשנות מעט את המיקום עבור חולה המרותק למיטה, גם כשהוא עדיין שוכב עליה. למשל, לקרב או להרחיק מהחלון ואפילו להעביר לחדר אחר. מנגנון הנעילה של הגלגלים מבטיח שהמיטה נשארת יציבה כאשר אין מזיזים אותה.

מעקה מתכוונן ידני – מאפשר שימוש במעקה במקרה הצורך, בצורה בה המעקה לא יפריע אם הוא לא נחוץ.

 חשוב לציין – אחת הבעיות הנפוצות אצל חולים המרותקים למיטה זמן רב היא פצעי לחץ, אלו פצעים הנגרמים מישיבה או שכיבה באותה תנוחה במשך זמן ממושך. במיטות סיעודיות חשמליות, עצם העובדה שניתן בקלות לשנות תנוחה ולגוון במהלך היום בין תנוחות שונות של שכיבה וישיבה מסייעת בהפחתת הסיכון להיווצרות פצעי לחץ.

מי זקוק למיטה סיעודית?

כמובן שעבור חולים סיעודיים וכאלה המרותקים למיטה רוב שעות היום מיטה סיעודית תקל מאד גם על השגרה וגם על הטיפול בהם, אך לא רק חולים סיעודיים וכאלה המרותקים למיטה יכולים להיעזר במיטה סיעודית.

גם מבוגרים הנמצאים בתפקוד מלא אך מתחילים להתקשות בביצוע פעולות יומיומיות פשוטת יכולים להשתמש במיטה סיעודית, אנשים הסובלים מנפילות מתוך שינה, אנשים הנדרשים לתנוחת שינה ייחודית, בעלי מוגבלות פיזית אפילו זמנית ועוד.

מיטה סיעודית לשימוש ביתי – בלי "תחושה" של בית חולים

המיטות הסעודיות המוצעות לקנייה והשכרה אצלנו בכמיטק מאפשרות לכם או ליקיריכם את כל הנוחות הנדרשת, והן מאפשרות דבר מה נוסף – תחושה של בית.

המיטות לשימוש ביתי מצופות עץ, מעוצבות בעיצוב עדין ולא נותנות תחושה של מחלקה סיעודית אלא תחושה ביתית נעימה. ניתן אף להוסיף כיסויי בד מעוצבים למראשות, מרגלות ומעקות המיטה. כמו כן, במידת הצורך ניתן להוסיף ריהוט משלים כגון שידה, אחות אילמת וכדומה.

אנחנו רואים בפרט זה פרמטר חשוב לא פחות בטיפול, מפני שחשוב שהמטופלים ירגישו בנוח גם מבחינה פיזית, וגם בסיטואציה עצמה. עבור מטופלים רבים הייתה רתיעה אמיתית להכניס "מיטת בית חולים" הביתה.

 לסיכום

מיטות סיעודיות חשמליות הן היום אביזר רפואי הניתן להכניס לכל בית עבור מי שזקוק להן באופן זמני או קבוע.

המיטה הסיעודית מאפשרת את כל הנוחות עבור המטופלים עם שמירה על תחושה ביתית.

ניתן לרכוש מיטה סיעודית או להשכיר אותה לתקופת זמן קצובה, עבור מטופלים שחווים מוגבלות זנית בלבד בגלל פציעה או מחלה. 

למידע נוסף ניתן ליצור עם מחלקת שיקום וניידות בטלפון: 09-7620000 שלוחה 2 או להשאיר פרטים ונשוב אליכם

שדות חובה מסומנים ב*